pondělí 21. února 2011

Weed Seznamka


Tunbridge - Ben Wolfe byl trochu nervózní, přiznal, když čekal poslední neděli odpoledne v Tunbridge Hill Farm pro start zahajovací dvouhry akce pořádané na severovýchodě Ekologické zemědělství Asociace Vermont

35-rok-starý Severní Tunbridge bydliště byl klidný, i když tím, že "plevel datování" událost byla o víc než jen singly kontrolu každého jiný ven.

V této Vermont-narozený rotace na speed dating, by se účastníci setkají v párech pro časované období o sedm minut před přechodem na jejich další párování. By však tato krátká setkání neuskuteční přes stůl v tmavém bar nebo restaurace, jako speed dating obvykle dělá, ale přes řadu pór, které by plevel, zatímco oni povídali.

"Bylo by opravdu hezké setkat se s ženou tady," řekl Wolfe. "Ale já nejsem sám tlačí. Jen jsem si myslel, že vás seznámí s lidmi, zatímco vy pomoct místní hospodářství, odstraňování plevele. To říká něco o lidech, že by chtěl udělat něco takového. Není to jako film. To je více interaktivní. "

"Speed dating splňuje plodin dav" nápad byl brainchild Jean a Wendy Palthey, kteří chovaných v Tunbridge po dobu 18 let.

"Máme tenhle mladý chlap, který pracuje pro nás," Jean Palthey vysvětluje, "a on je jediný a žije v Chelsea, a my jsme byli žertovat, že tam není moc mladých svobodných lidí tady, a tak jsme přišli s tuto myšlenku. "

Bohužel, jejich zaměstnanec byl s problémy s autem v den zahajovací akce a nemohl dělat to.

Devět účastníků, kteří se dělat to - a zaplatil $ 10 (nebo 15 dolarů za non-NOFA-členové VT-) za výsadu schůze a odstraňování plevele - putoval od jak daleko pryč jako západní Massachusetts a z různých měst ve Vermontu, včetně Brattleboro a Orwell . Se pohybovaly ve věku od počátku 20. let na 50. Každý plečka nosil jmenovku se jen jeho nebo její křestní jméno a jméno svého oblíbeného ovoce či zeleniny, který se stal jejich plevel-datování příjmení.

NOFA-VT personál dostal do ducha, také. Jak oni shepherded skupině do pole, událost co-organizátoři Sarah "Kale" Heusner a Jean "lusk Cherry" vysvětlil Hamilton jejich širší cíle pro události, které očekávají rozšíření tohoto roku, na další ochotné farmy po celém státě.

"Je úžasné vidět, vzrušení a podporu pro potraviny hnutí tady," řekl Heusner. "I malé setkání jako je toto. Uděláme komunity silnější, i když žádná láska zápasy jsou. "

Pletí a připojení

Po kole úvody a rychlé odstraňování plevele návod od zemědělce, Heusner zopakoval na účastníky: "To není jen o lásce a datování, je to také o tom, kamarády a komunitu."

Mimo řady baculatá cibuli a pole obilí, které šustil v lehkém vánku, skupina dostala až na podnikání odstraňování plevele a připojení.

Jako vytáhl plevel nahromadili mezi pór, úryvky z rozhovoru se vznášela od hlavy ohnuté přátelsky blízko u sebe. Ty se pohybovaly od standardní - "Kde jste vyrůstal? Chodit do školy? Co děláte pro bydlení "? - Do diskuse o zahradnictví a zemědělství, vzdělávání dětí o tom, odkud potraviny pocházejí, energetické politiky a vyměňování jako lepší ekonomický model pro celý svět.

V sedm-nebo-to-minutových intervalech, malý kozy zazvonil zvonek, a každý dostal nahoru, potřásl rukou zablácené a pohyboval se spor do nového plení společník.

Odplevelení nebyl nový nikomu ve skupině, ale styly se lišily, někteří si klekl, zatímco jiní se sehnul, někteří byli bosí a jiní v těžké pracovní boty. Několik účastníků uvedlo, že udělat alespoň část svých příjmů ze zemědělské činnosti. Tam byl také inženýr, učitel, umělec a rádio-hostitel přehlídky.

Caitlin Henzler, 22, vysvětlil jeden z jejích partnerů odplevelení, že ona pracovala jako učeň zemědělce v Chesterfield, Massachusetts "Viděl jsem e-mail o tom, a myslel, že to byl nejlepší nápad vůbec," řekla. "Byl jsem pletí za poslední měsíc a půl, takže možná budete divit, proč chci strávit volno plení. Ale myslel jsem, 'Proč ne?' "

Jako by si myslel, dokončení se její příští partner pletí, Henzler rozpracovány, "já bych plevel s lidmi. Lidé se vždy něco podělit. "

Henzler, kdo road-zakopl do Vermontu s přítelem, Tracy Husson, 23, Northamptonu, Massachusetts, slyšel o události přes NOFA-VT e-mailových adres. "Hledám velmi konkrétní věc (v partner), a zemědělské komunity je místo, kde myslím, že zjistíte, že," řekl Henzler. "Existuje mnoho mladých zemědělců venku, ale zemědělci nechápu, že se často, že jsou na jejich farmě."

Plevel datování líbil Henzler z jiného důvodu, řekla: "Je důležité, aby se něco dělat, když se setkáte."

Josh Schlossberg, 31, z východu Montpelier, který byl s pletí Henzler, že kolo, souhlasil. "Je lepší se setkat s lidmi přes společné zájmy a fyzicky něco dělat," řekl. "Udělal jsem online datování, ale toto je poprvé, co jsem udělal něco takového, kde se schází více lidí. Speed dating je příliš do očí bijící. To je praktické. "

Konečný kozí zvonek zacinkal, a vůbec první (pokud někdo ví), plevele-datování událostí byla u konce. "Ještě ne!" Protestoval Schlossberg, dívat se dolů na řádek póru mu bylo plení. "Je tu ještě udělat."

Weed Poznámky

Bláto-pokryté skupina následovala zemědělce Jean Palthey kolem pole pro rychlou prohlídku akrů v rostlinné výrobě, než všichni šel do stodoly pro malé občerstvení, představovat okurky a salsa Palthey udělal z ní vyrábět.

Dalším krokem, Heusner vysvětlil, bylo vyplnit "plevel poznámka" má někdo máte zájem v mluvení s více. NOFA-VT pracovníci by pak seřadit poznámky a dodat jim k jejich zamýšlenému příjemci za odpověď, pokud ten pocit byl vzájemný. "Něco jako základní škola-Valentines," žertoval Heusner.

Každý frézované o jídlo a pití, a pokračovat v jejich konverzace. V místnosti tichý rozpačitě, když jeden pár, skákání plevel mail volbu, skočil rovnou na výměnu telefonních čísel.

Nejvíce se shodli, že ačkoliv skupina byla o něco menší než optimální, to bylo užitečné. Val McGettigan, 42, Westminster doufal, že se nápad domů Windham County, kde je ona zapletený s místní udržitelný-potravinářské skupiny tzv. Great Falls potravin Hub. Jiného účastníka, Elizabeth Frank, 50, nabídla hostit plevel-datovat zasedání se na ni letu Eagle farmě v Orwell.

"Nevěděl jsem, co očekávat," řekl Carl Etnier, 47, z východu Montpelier. "Ale já jsem měl dostat zábavu v poli, jak se naše ruce v hlíně, budování kultury kolem zemědělství. Jsem stavební můj život předpoklad, že nemůžeme mít v závislosti na globální potravinové systém, takže hledám partnera, který je ochoten pracovat se mnou v hlíně pěstovat jídlo pro sebe a ostatní. "

"Já jsem speed dating jednou," pokračoval Etnier. "Bylo to nahlas v nedostatečně osvětlených bar v Burlingtonu, ačkoli to bylo docela zábavné. Dostanete pět minut s každou ženou, a pak jít dál, křik přes hudbu. Já jsem skončil náhodně datování jedna žena. Ale tohle bylo lepší. Je to něco, co si jen pro jeho vlastní příčinu. "