sobota 16. dubna 2011

4 způsoby, jak Break Finanční ledu


Od Farnoosh Torabi

Mladý můj přítel právě odhalila se mi, že - i když její manžel vydělal hodně přes šest číslic, když se poprvé setkali, a dvakrát tolik jako ona si vydělala - ona měla mnohem lepší úvěrové skóre a více úspor. "Jeho kreditní skóre byla v 500s a měl asi 7.000 dolarů na jeho jméno," řekla mi.

"Museli jsme si koupit naše první dům s jen mé jméno na hypotéku. Jeho kredit prostě nebyl dost dobrý. "

I když jsme "pracovali na věci," říká, ohlédl ona si přeje dva z nich měli víc peněz, vážné diskuse dříve ve vztahu.

Před ženit, několik párů někdy opravdu zveřejňovat své finanční reality - nebo jejich kostry. Nedávném on-line průzkumu jen 24 procent párů vytvořených rozpočtu před kráčí uličkou. Devatenáct procent zabránit nebo je nenapadlo mluvit financí, a 33 procent neznal jejich manžela kreditní skóre.

Pokud jste byli datování - a myslím, že věci se mohou obrátit vážné - ale ještě musí pustit na téma peněz, je čas začít. Zde jsou mé čtyři finanční ledoborce, které vám pomohou dozvědět se více o své stabilní finanční obrázku.

1. Hororové příběhy Sdílejte

Zeptejte se, "někdy si pronásledován inkasní agenturu?" Je pravděpodobné, že jste oba měli nějaké peníze strasti, tak pořádně smát své chyby. Ale dělat si poznámky: Pokud je váš stabilní na hororové příběhy se neustále opakuje, že by mohlo být červené vlajky. Na nějakém místě, by měly být všechny páry mají vážné povídání o své finanční historie a aktuální zůstatek na bankovním účtu. Jen ležel to všechno - protože to bude povrch dříve či později.

2. Mluvit o vysoké škole

Rozhovor o svých vysokoškolských let (a vysoké školy pracovních míst, a zapojení rodičů), může pomoci odhalit zadlužení. Pokud je váš vztah vede k manželství, možná budete muset spolupracovat, aby splatil dluhy a zlepšit své kreditní skóre.

3. Sledovat a poslouchat

Naše chování vypovídá o našem finančním výhledům - tak se dobře poznámky, když jste ven na večeři, nákupy nebo mluvit charitu. Má vaše data mají tendenci používat hotovost nebo plast? Má on nebo ona sledovat výdaje na všech? Dobré nebo špatné sklápěč sklápěcí? Velkorysé, nebo ne? Má váš partner hovořit o penězích tak to dělá chcete křičet? Nebo naopak - což také dělá vás zajímalo.

4. Diskutovat branky

Tato konverzace vypustí své stabilní finanční vyhlídky. Má někdo z vás chtít jít zpátky do školy? Staňte se dobrovolníkem hasič? Hrát PowerBall každý týden? Otevřít malou firmu?

Jak váš vztah dostane mnohem vážnější, zkontrolujte své budoucí cíle, získat pocit, kolik peněz budete muset šetřit / investovat během manželství. Otázky by měly zahrnovat: Kolik dětí chceme? Chceme poslat je do veřejné nebo soukromé školy? Chceme žít ve městě, nebo na předměstí? Chceme dovolenou doma? Bude vaše krize středního věku zahrnují nákup Porsche?