úterý 4. května 2010

Online Seznamka stejně čestný jako Real Life


Čtvrtek 11 březen (HealthDay News) - Pro miliony hledají lásku na internetu, hlodavá otázka zůstává: Je moje virtuální milenec osobu, oni říkají, že jsou?

Podle nového průzkumu, více než 5.000 online Daters USA, konstatuje, že odpověď na tuto otázku je - a velký - 'ano', nebo alespoň čestný jak by to bylo v tvář-až k-čelit datování.

Studie také zjistila, že při lži přece nastávají, mužů a žen se stejnou vinu.

"Obavy lidí při datování online jsou velmi podobné těm, které mají ve své tváři-k-tvář života. A my jsme zjistili, že datování chování je velmi podobné jako dobře, "řekl autor studie Jeffrey Hall, odborný asistent na katedře komunikačních studií na University of Kansas v Lawrence.

Studie se objeví v 8. března vydání časopisu Journal of sociální a osobní vztahy.

Nová studie přijde na paty z posledních prací německých a amerických vědců ukazuje, že uživatelé přátelství-orientovaných sociálních sítí, jako je Facebook, nabízí se realistická autoportréty, kdy vyslání online profilů.

Ale je to pravda pro online datování světa, kde emocionální sázky jsou vyšší?

Chcete-li zjistit, Hall a jeho tým podává on-line průzkumu v roce 2007 na více než 5.000 dospělých Američanů - všechny patrony "velký [nejmenovaný] online dating site".

Účastníci průměrně 40 let, více než 80 procent bylo bílé, a téměř tři-čtvrti byly ženy. Více než polovina respondentů uvedlo, že jediné, a nikdy nebyl ženatý, když jen něco málo přes 40 procent uvedlo, že byli rozvedeni. Něco málo přes dva-třetiny respondentů uvedlo, že nejsou v současné době podílejí na romantický vztah.

Po sběru demografických údajů, účastníci byli požádáni, jaká je pravděpodobnost, že by bylo zkreslit sami online s ohledem na jejich osobní vlastnosti, vztah cílů, osobních zájmů, osobní majetek, a / nebo minulých vztahů.

Vědci také zařadil účastníky o tom, jak neurotické, extroverted, svědomitý, příjemný, a / nebo otevřené byli.

Online Daters také vyplnili dotazník k posouzení, do jaké míry byli schopni uvést na "sociální performance" a / nebo měnit jejich chování během čelit-až k-face setkání, prostě tak, aby vyhovovaly konkrétní lidi a měnícím se okolnostem.

Jako celek, přičemž ti, kdo oddával v takové chování - obecně řídí zájem rád, montáž v, a / nebo hledají dobrý - byly charakterizovány jako "self-monitory" - lidí, kteří jsou náchylní k inscenovat dojmy dělají na ostatní.

Podle studie, patronů online dating stránky nebyly žádné větší či menší pravděpodobností lhát o sobě samých, než lidí, kteří se nacházejí data staromódní způsob, přes práci, rekreaci nebo přátele.

Byla to individuální osobnost, která se zdála určit, zda se bude pohybovat nebo ohýbat pravdu ve virtuálním světě.

Například, že "odvážný" a "otevřené" pro nové zážitky snížila pravděpodobnost ležící online, pravděpodobně proto, že takoví jedinci cítili, že oni byli natolik zajímavý, začít.

Na druhou stranu, zatímco extroverti jsou méně pravděpodobné než introverti zkreslit jejich osobní zájmy, byli s větší pravděpodobností lhát o své předchozí online vztah historie. Autoři spekulují, že by to mohlo být funkce extroverti měla více "aktivní", v minulosti pak jejich introvertní kolegy - což je skutečnost, že by raději zdůraznit.

Lidé, kteří inklinovali k posunu jejich chování s cílem vytvořit příznivější dojmy v "real-svět", setkání - takzvaný "high sebe-monitory" - bylo s největší pravděpodobností snaží oklamat další on-line, tým našel.

"Takže když tento druh lidí je on-line a hledáte k dnešnímu dni mají namířeno, aby se jejich snímky lépe a jejich profilu víc vzrušující," poznamenal Hall. "Ve srovnání s nízkou sebeúctou-monitory se chystáte prezentovat se přesně tak, jak jsou na všech okolností - v osobě a on-line."

Být neurotická osobnost Zdálo se, že nemají žádný vztah jedna cesta nebo jiný na poctivosti v online datování, tým našel.

Demografie také hrál roli v online podvodu. Není divu, že starší online Daters byly více pravděpodobné, že lhát o jejich věku, než mladší Daters, a muži se častěji holit let, z jejich věku než ženy.

Celkově se však "Zjistili jsme, že rozdíly mezi muži a ženami online byly velmi malé," zdůraznil sál.

"Ano, udělali jsme to, že ženy jsou náchylnější ke zkreslování jejich váhu," dodal. "A lidé jsou náchylnější ke zkreslování jejich osobní zájmy, a spíše zkreslit osobní majetek, jako je práce a peníze a osobní vlastnosti, jako například, jak pěkné a zdvořilý jsou. Ale tyto posledně uvedené rozdíly byly opravdu velmi malé. "

Hala Zdůraznil nicméně, že úroveň online podvodu může změnit v závislosti na kontextu.

"Průzkum byl o lidech větší zájem o zavedení jednotné romantický vztah," poznamenal. "Ale tam jsou weby, které se věnují výhradně hák-up - krátkodobý, příležitostný sex zkušenosti. A v takovém případě nemáte opravdu potřeba prezentovat v plně autentický způsob, protože účelem je jen těšit se na jeden-noc. A průzkum tohoto typu online skupiny, by mohl najít velmi odlišné výsledky. "

Eli Finkel, profesor sociální psychologie na Northwestern University v Evanstonu, Ill, řekl, že studie výsledků přišlo jako malé překvapení.

"Tato zjištění půjčit empirické validace Můj dlouhodobý předpoklad, že typickou osoba používající moderní datování přístupy moc neliší od typických osoba, která používá tradiční datování přístupy," řekl.

"Tam byl pravděpodobně v době, kdy lidé pomocí Seznamovací služby byly různé v důležitých aspektech liší od obecné datování populace," dodal Finkel, "ale to se zdá být méně a méně platí i pro moderní datování přístupy stále populárnější. Online Daters, rychlost-Daters, a stejně jako se zdají být stejně jako ostatní z nás ve většině způsoby. Že tato intuice se vztahuje na pravdě-vyprávění mezi online Daters je důležité potvrzení, že obecně bodu. "