středa 15. prosince 2010

Proč Seznamka je obtížné v New Yorku


Hodnocení blogger a PT intern Jen Kim stěžuje na obtíže datování v New Yorku. Není divu, že najde to obtížný. Od roku 1966, je 's bylo matematicky dokázáno, že datování v New Yorku je obtížné ...

V jejich 1966 papíru s názvem "uznávajíce Maximální Sequence" zveřejněné v časopise Journal of americké statistické asociace, John P. Gilbert a Frederick Mosteller nabídnout řešení problému známé jako "problém soutěž krásy." To je, jak Gilbert a Mosteller popsat problém.

Předpokládám, že chlapec má mít schůzku s jeho volbou jedné z n neviditelného a neznámé dívky, a předpokládám, že chce vybrat nejhezčí. Dívky jsou prezentovány za ním vidět jeden po druhém v náhodném pořadí, a on se musí rozhodnout nebo zamítnout dívka, když se objeví. Poté, co si vybere, on vidí ostatní, a on je zklamaný, pokud jeho datum není nejhezčí. Jak může maximalizovat jeho pravděpodobnost výběru nejkrásnější partie?

Samozřejmě, víme už, že pro všechny druhy savců, včetně člověka, je to 'to není kluk, který dělá výběru, ale dívka (jako Jen). Ale matematický problém zůstává přesně stejný, pokud jste swap "chlapec" a "girl" ve výše uvedené citaci a nazývat to "zdroj soutěže problém" nebo "(sekvenční) Bachelorette."

V novinách, Gilbert a Mosteller dokázat (ano, je to matematika, věda není, tak tam může být absolutní důkazy), že optimální strategií je odmítnout prvních 37% všech uchazečů, a poté vyberte první kandidát, který je lepší než všechny předchozí kandidáta. Gilbert a Mosteller dokázat, že, pokud budete postupovat podle této strategie, si vyberete nejlepší ze všech možných kandidátů v průměru asi 37% času. Můžete si myslet, že 37% pravděpodobnost není moc dobré, ale nejsou tam žádné jiné strategie, které můžete důsledně, že bude produkovat vyšší průměrnou pravděpodobnost výběru toho nejlepšího ze všech kandidátů. Tak toto je optimální strategie pro dosažení maximální kvality Vámi zvolené kamarád.

Nyní problém Jen a miliony dalších svobodných žen v New Yorku jasné. Pokud žijete v Ames, IA, můžete očekávat, že ke splnění, řekněme, 10 mužů - 10 potenciální manžely - ve vašem životě. V takovém případě optimální strategii, vyžaduje, abyste k zamítnutí první čtyři muži (bez ohledu na to, kdo a jak jsou dobří) a pak si vzít první muž, který je lepší než jakýkoli z těch, které jste před datem. Pokud žijete v New Yorku (nebo v Londýně), můžete očekávat, setkávat se, řekněme 1.000 mužů. Nyní si matematicky prokázáno, optimální strategie vyžaduje, abyste k zamítnutí první 369 mužů (jako n blíží k nekonečnu, přesný počet odmítnout stane n / e) a vzít si první muž, který je lepší než žádný ze stovek mužů, kteří přišli dříve.

Pamatujte si, že za účelem zjištění, kdo je první muž, který je je lepší než všechny ty, kteří přišli dříve, budete muset posoudit každý z vašich dat velmi pečlivě. To 's ne jako stačí zavěsit na telefonní hovory nebo odstranění e-mailových zpráv z prvních 37% z nápadníků. Jste skutečně jít na rande a mluvit s nimi, a zhodnotit, jak jsou dobří (i když víte, že budete automaticky odmítne první 369 mužů). Takže musíte jít alespoň na 369 samostatných data v New Yorku, předtím, než si můžete dokonce začít zvažovat každého kandidáta vážně pro manželství.

Že 'je důvod, proč roku v New Yorku, je mnohem obtížnější, vyčerpávající, a časově náročné-než datování v Ames.

Nyní spínací zařízení z matematiky k evoluční psychologii, vzhledem k tomu, že tato strategie je matematicky prokázáno, že optimální, je z logiky přirozeného výběru naznačuje, že po dlouhou dobu evoluce člověka, budou všechny ženy nakonec vybrána zaměstnat této strategie, aniž by se vědomě vědom matematiky za ním. Ženy, které přijaly "Odmítnout prvních 37% a vybrat si druhou nejlepší" strategii se očekává, že k dosažení větší reprodukční úspěch v průměru, než ženy, které přijaly "Vezmi si první najdu," nebo "Odmítnout prvních 5% a zvolte další nejlepší "nebo" Odmítnout prvních 90% a zvolit další nejlepší "nebo jakékoliv jiné potenciální strategii. Nevědomě, by měly být všechny ženy mají vyvinul psychologický mechanismus zamítnutí prvních 37% z celkového odhadovaného počtu pomocníků životnosti potenciál, a vybrat si druhou nejlepší kandidát.

Zatímco to je často těžké odhadnout přesný počet kamarádů života potenciál, že žena bude setkání v jejím životě, je bezpečné předpokládat, že ona se setká s mnohem více ve velké metropoli, než v malém městě. To může tedy vysvětlit, proč ženy zůstávají déle a vzít jeden později v New Yorku, než v Ames, a obecně, proč ženy v městských oblastech (s větším počtem potenciálních kamarádů) neožení a vzít si později než ženy ve venkovských oblastech (s menší počet potenciálních vazeb).