neděle 29. srpna 2010

Internet Seznamka na vzestupu


Neil Offen

Durham - Je to ten den, a nemáte ještě Valentine?

Možná budete chtít zkusit seznamování přes internet. Stále častěji, více lidí se podle papírových tři sociologů Duke.

"Odhadujeme, že asi 18 procent - téměř 1 do 5 - těch, kteří jsou jednotné a mají přístup k internetu používali Internet datování," řekl Tippett Rebecca, doktorand na Duke a jeden ze tří autorů "sociální demografie seznamování přes internet v USA. "

"Viděli jsme obrovský nárůst v seznamování přes internet a stále roste, a to i navzdory ekonomické recesi," řekla.

Existuje několik klíčových faktorů, na nichž, že růst, řekl Tippett, kdo co-napsal papír - která mají být zveřejněna v červnu v časopise Social Science Čtvrtletní - s profesorem sociologie Duke S. Phillip Morgan a kolegy postgraduální student Jessica Sautter.

Některé z těchto faktorů jsou demografické, řekla, "stejně jako stoupající věk při prvním sňatku, zvýšená rozvodovost, a skutečnost, že lidé jsou geograficky mobilní."

V uplynulých letech, měli byste jít do školy, pak dostanete stálou práci a žijí ve stejném městě, "a to je Kde najdete partnera," řekl Tippett. "Ale lidé se stěhují víc teď, to nejsou vdávat v 22 a oni jsou odstraněni od jejich tradičních sociálních sítí pro výběr partnera. Když se tyto věci se mění, to je více obyčejné pro způsob, jak najít partnera ke změně také. "

Článek také připsat část toho, co nazývá "fenomenální růst" na společenské změny, které učinil Internet dating "přijatelnější [především pro ženy]."

Hledání partnera přes prostředníky, samozřejmě není nic nového, Tippett poukázal, ale "technologie dělal to mnohem jednodušší."

"Pro většinu lidí, co Internet datování se podařilo zpřístupnit více informací," řekla. "Můžete vidět obrázek, můžete si e-mail, můžete si rychlé zasílání zpráv. Jste schopni komunikovat a pre-obrazovku. "

A seznamování přes internet i nadále poroste prostřednictvím ústně, uvádějí vědci.

"Jak Internet Daters říct, přátel a rodiny, o svých zážitcích, [že se] vyzývají ostatní Internet-pomocí singlů to zkusit," řekl Morgan. "Lidé, kteří znají někoho, kdo je používá [Internet pro datování] je větší pravděpodobnost, používat sami."

Příspěvek analyzovala údaje za rok 2005 z národního telefonního průzkumu 3.215 dospělých provádí Pew Internet & American Life Project. Zatímco výzkumníci zaznamenali růst o seznamování přes internet, ale také zdůraznil, že růst je nerovnoměrný, a že digitální propast stále existuje, hypothesizing, že "Internet Daters bude neúměrně bílé, mají vysokoškolské vzdělání a příjmy, a žijí v městských / příměstských oblastech. "