středa 9. února 2011

Nová studie - máte rádi děti, aby si ženy


Ženy hledají dlouhodobý vztah jako muži, kteří jako děti - a oni mohou rozeznat, které kluci by mohly mít zájem stát se otci jen při pohledu na jejich tváře.

Ti jsou mezi výsledky studia vysokoškoláků zveřejněné ve středu v britském vědeckém časopise.

"Tato studie naznačuje, že ženy jsou navazovat na obličeje narážky, které jsou možná v souvislosti s otcovské kvality," řekl James Roney, University of California v Santa Barbara psycholog a vedoucí autor studie. "Čím více vnímají muži jako sympatii děti, tím větší je pravděpodobnost, že mohli vidět s delší období-vztah."

Experti říkají, evoluce zřejmě naprogramován ženy poznat muže, kteří by mohli mít zájem na rozmnožovací druhů tím, že zvýší rodiny.

Studie byla ne všechny špatné zprávy pro muže nemá zájem usadit se. Bylo zjištěno, že ženy mohou podívat na tváře mužů a zjistit, které z nich mají nejvyšší hladinu testosteronu. Ti muži - jmenovitý většina mužské, které ženy - se ukáže být jen jako lidi, které bude chtít za flirt.

"Ženy dělají velmi dobře využít jakékoli informace, kterou dostanete od mužská tvář," říká spoluautor Dario Maestripieri, docent srovnávací lidského rozvoje na University of Chicago. "V závislosti na tom, co chtějí, a jsou-li v jejich životech, které tyto informace použít jinak."

Ve studii, zveřejněné ve sborníku Royal Society B: Biologické vědy, vědci se podíval na skupinu 39 mužů ve věku 18 až 33, na University of Chicago. Každý muž byl zobrazen 10 párů fotografií a siluety, jeden z dospělých a druhé dítě, a žádal, aby míra jejich preference. Mezitím byl jejich slinách testován za účelem zjištění hladiny testosteronu.

Fotografie tváře mužů se pak ukázalo, 29 žen ve věku 18 až 20, na University of California v Santa Barbaře.

Ženy, byli požádáni, aby ohodnotili muži na čtyřech kvalitách: "má rád děti," "mužský", "fyzicky atraktivní" a "druh". Pak oni byli žádal, aby ohodnotil, jak atraktivní našli každý člověk pro krátkodobý i dlouhodobý románek.

Studie zjistila, ženy se dobře v hodnocení mužů na jejich zájem o děti, a ty, které hodnocené mužský obecně měly vyšší hladinu testosteronu než ostatní.

Například muži, kteří uvedli, že měl rád děti, většina z nich byla hodnocena jako nadprůměrná v chuti dětí 20 z 29 žen. Muži, kteří neprojevily zájem dětí byla správně hodnocena jako podprůměrná v této kategorii o 19 žen.

Čím vyšší jmenovité ženy muži mužnost, vyšší byly hodnoceny jako potenciální krátkodobý romantické partnery. Čím vyšší je jejich jmenovitý muže za jejich zájem u dětí, tím vyšší byly určeny pro dlouhodobý románek.

Funkce, které výzkum navrhl, označují vysokou hladinu testosteronu patří přední čelist a těžký vousy.

Zjištění přišlo jako žádné překvapení pro ty, v obchodním studia lidského chování - a láska.

"Co se této studie ukazuje, že existují genetické programy, které zvyšují přežití druhu, protože tam jsou hormony u žen, které jsou cuing jejich reakce na hormony z mužů," řekl Dr. Daniel Alkon, vědecký ředitel Institutu neurovědy Blanchette Rockefeller v Morgantown, W.Va., a Washington.

Nebo jak Kristin Kelly, mluvčí pro on-line služby datování Match.com, řekl: "Říkají, že 'láska na první pohled' z nějakého důvodu jim neříkejte 'láska na první větě', 'láska na první slovo. '"

To je nejasné přesně to, co o tváře mužů naklonil ženy off o jejich zájem o děti. Zatímco Maestripieri hádal, to by mohlo mít něco do činění s "více zaoblené tváře, jemnější tvář," řekl Roney odpověď může být nalezena ve výrazech na tvářích mužů.

Vysvětlil, že poté, co byla dokončena studie, bylo pět postgraduálních studentů žádal, aby ohodnotil na stupnici 1 až 7, zda muži se zlobí, nebo šťastný. Ačkoli muži byli instruováni, že mají neutrální pohled na jejich tvářích, když fotografoval, někteří zřejmě vypadal šťastnější než jiní.

"Zdálo se, že muži, kteří si vybral další děti v tomto testu měl šťastnější nebo více obsahu se podívat na jejich tváře," řekl.

AP