sobota 30. ledna 2010

Sňatky Bad Bad Pro Hearts


CHICAGO - mizerný manželství může doslova vás špatně.

Manželské sváry a jiné špatné osobní vztahy mohou zvýšit Vaše riziko onemocnění srdce, výzkumníci hlášeny pondělí.

Co je pravděpodobné, scvrkává na stres je, dobře-známý přispívá ke zdravotním problémům, stejně jako potenciální vedlejší problémových vztahů, vědci.

Ve studii 9011 britských úředníků, většina z nich oženil, ti s nejhoršími úzké vztahy byly 34 procent větší pravděpodobnost, že srdeční infarkt nebo jiné srdeční problémy během 12 let po-up, než se dobré vztahy. , Který zahrnoval partnerů, blízkých příbuzných a přátel.

Studie, v pondělí Archives of Internal Medicine, vyplývá, předchozí výzkum, který má zdravotní problémy spojené s tím, že jediné, které mají málo blízké vztahy. V nové studii výzkumníci zaměřili více na kvalitu manželství a jiných důležitých vztahů.

"Co jsme přidali tady je to, že 'OK, je vdaná, je obecně dobrá, ale třeba dát pozor na typ člověka jste ženatý.' Kvalita vztahu záležitostí, "uvedl vedoucí autor Roberto De Vogli, výzkumník z University College v Londýně.

De Vogli řekl, že jeho výzkumný tým dělá zkoušky, aby zjistili, zda účastníci studie se špatnými vztahy nějaké biologické důkazy o stresu, který by mohl přispět ke vzniku srdečních onemocnění. To zahrnuje zánětu a zvýšené hladiny stresových hormonů.

Další nedávná studie se také podívali na kvalitu vztahů, ale mají odlišné výsledky. Nebylo souvislost mezi manželský trápení obecně a riziko srdečního onemocnění nebo předčasného úmrtí. Ale to našel, po 10-rok po-up, že ženy, které mlčí během rodinného argumenty měli zvýšené riziko úmrtí ve srovnání s ženami, kteří vyjádřili své pocity během bojů. Co se objevilo víc záležet pro muže byla jen, že je vdaná, ženatých mužů byly méně pravděpodobné, že zemřou v průběhu následných-up, než svobodní muži.

Této studie, téměř 4000 mužů a žen, byla zveřejněna v červenci on-line v časopise psychosomatické medicíny.

Ve studii De Vogli to, muži a ženy se špatnými vztahy čelí stejné riziko. Dobrovolníci vyplňují dotazníky a požádal je, aby sazba osoby, které cítí nejbližší několik opatření. Ty zahrnují otázky, do jaké míry to, že osoba, "vám starosti, problémy a stres?"

Oni také byli požádáni o to, zda měli pocit, že by se mohla svěřit v této osoby, nebo zda mluví s osobou, která z nich ještě hůř.

Během následujících 12 let, 589 účastníků mělo srdeční infarkt nebo jiné srdeční problémy. S nejvyšší negativní skóre v dotazníku měli největší riziko, a to i při zohlednění dalších faktorů souvisejících se srdečním onemocněním, jako je obezita, vysoký krevní tlak a kouření.

James Coyne, University of Pennsylvania profesor psychologie, který má také zkoumala zdravotní dopady sociálních vztahů, řekl De Vogli výsledky ", aby intuitivní smysl." Ale on řekl, že studie zjistila pouze slabá skupina, která nedokazuje, špatné vztahy mohou způsobit onemocnění srdce.

"Je to stále není jasné, co doporučit," řekl Coyne.

"Řekneme lidem, kteří mají negativní vztah k terapii dostat? Mohou mít jiné důvody k tomu, ale nevidím žádný důvod pro ně přitom jen aby se vyhnul infarkt," řekl Coyne.

Čas do konce špatné manželství není nutně ani odpověď, řekl, poskytla důkazy, že být svobodný také mohlo být riziko.

�sterreich Gastgeber der weltweit ersten