pondělí 20. prosince 2010

Francouzské ženy jsou stále Tlustší


Francouzi jsou stále větší a tlustší a francouzských žen, zejména ve stále větší míře dávat až na své proslulé "taille v pořádku," průzkum, který sleduje hmotnost vzory ve Francii ukazuje.

Téměř 42 procent francouzské populace starší 15 let má problém s váhou, ObEpi-Roche průzkum ukázal v úterý. Téměř třetina má nadváhu a 12,4 procenta je obézních.

I přes myšlenku, že francouzská vyhýbají přejídání a nezdravé jídlo, obezita je stále na vzestupu, podle studie, která byla provedena jednou za tři roky od roku 1997.

Ostře sledované průzkumu je sponzorován léky skupiny Roche, která vyrábí produkty, hubnutí, ale také odráží rostoucí zájem ve Francii o obezitě, a odráží další průzkumy, které ukázaly, trendy, jako jsou stoupající průměrné velikosti oblečení.

Zatímco ve Francii problém není tak vážný jako v zemích jako jsou Spojené státy a tempo růstu zpomalilo ve srovnání s předchozími průzkumy, data ukázala, stálý růst těžká obezita, která vyžaduje lékařskou péči.

"Tam je malá naděje, že příznivý trend začíná," Marie Aline Charles, vedoucí výzkumu v Národním ústavu pro zdraví a lékařský výzkum (INSERM) řekl.

"Ale nemůžete stát, že bychom mohli zvrátit tento trend ve Francii až do dalších studiích potvrdit naše výsledky."

Před třemi lety 11,3 procenta dospělé populace ve Francii byl obézní proti 8,2 procenta v roce 1997, zatímco podíl populace, která má nadváhu zůstal nezměněn.

Lidé jsou tzv. nadváhou, když jejich index tělesné hmotnosti (BMI) - váha dělená výškou - je 25 nebo více, a jsou obézní, pokud přesahuje 30. Těžká obezita začíná na 35, podle údajů Světové zdravotnické organizace (WHO) normami.

"Víc než cokoli jiného, obezita je zdravotní problém," Anne-Sophie Joly, šéf francouzské skupiny obezity lobby CNAO řekl agentuře Reuters. "Pokud nechcete informovat lidi nebudou vědět."

Průzkum sponzoři Roche vyrábí hubnutí drogy známé jako Xenical. Jiní zahrnují Sanofi-Aventis je Acomplia a Abott laboratoře je Meridia.

Kampaně byly zahájeny ve Francii v minulém roce varování o zdravotních nebezpečích spojených s obezitou a do konce tohoto roku CNAO doufá, zvýrazněte rostoucí počet obézních dětí.

Obezita je spojena s příjmy, studie ukázala. Nejvyšší procento obézních lidí, téměř 19 procent, vydělávají méně než 900 eur (1139 dolar) měsíčně. Poprvé od roku 1997, nicméně, obezita snižuje u těch, kdo vydělávají více než 5.300 eur.

Samostatný průzkum TNS Worldpanel minulý týden ukázal, francouzské domácnosti jsou výdaje na 3 euro o průměrné - nebo 132 eur na celkových - o zdravotních produktů, jako jsou jogurty a obiloviny, které slibují úbytek hmotnosti a snížení hladiny cholesterolu, v roce 2006 než v roce 2005.

TNS v dřívějším průzkumu uvedl, že extra-velké velikosti oblečení tvořily 22 procent oblečení francouzských žen prodejů na začátku letošního roku ve srovnání s 18 procent v roce 2004. Procento žen nákupu větších C-cup podprsenky vzrostl o 7 procentních bodů na 56 procent mezi lety 2000 a 2005, to ukázalo.

Copyright © 2006 Reuters Limited.

5 ???? ?? ??? ????