čtvrtek 29. dubna 2010

Speed dating pro seniory


Nancy Trejos
Washington Post Zaměstnanci Spisovatel
Čtvrtek 22 únoru 2007, B05

Láska k životu Evelyn Sturza zemřel před dvěma lety.

Od té doby, ona myslela jen velmi málo o datování. "Nebyl jsem v náladě," řekla.

Včera, když si oblékl červený kalhotový kostým, který visely na ni, protože jí v poslední době ztratila 12 liber na ne-cukr, no-sacharidy stravy. Ona připojený jmenovku s halenkou. Pak seděla u stolu v Rockville Senior centrum a čekal na svou první-někdy speed dating akci pro lidi, 60 a starší začít. "Myslím, že je na čase," řekla.

Čas pro Sturza na hit roku scénu znovu, něco, co neudělal, protože poznala svého manžela v roce 1950. Sešli se na rande naslepo, byl ženatý 52 let a měl dvě dcery. Seznamka se radikálně změnil od té doby. V těchto dnech, existuje mnoho dalších způsobů, jak data a potkávat lidi, organizátory včerejší akci řekl.

"Jde o to není romance," Lorraine Schack, koordinátor vyšších sociálních služeb pro města Rockville, řekl o této akci. "Je to jen kamarádství."

Gay Dorn, 76, díval se spřátelit. Má mnoho přátel v okrese, kde tráví většinu svého času dobrovolnictví, ale jen málo ve městě bydlí dovnitř "Všichni moji přátelé, kteří kdysi žili v Rockville jsou mrtví," řekla.

Frank Braisted, 77, doufala, že o něco víc než přátelství. Vdovec po dobu 10 let, se snažil reenter datování scény dotazem se co-pracovníků na hospodárnost obchod v Rockville. "Já bych se ptá je ven na oběd, a oni měli důvody, proč jít se mnou," řekl.

Jsou podporovány ho jít do otáček-dating událost místo. Měl na sobě motýlka, šedou vestu a sako. "Myslela jsem, že lepší šaty nahoru," řekl.

Sturza, který odmítl uvést svůj věk, řekla, že se nedívá najít jiného manžela. Ona řekla, že má pohodlný důchod od svého výdělku jako cestovní kanceláře, manažer starožitností přehlídek a akciového trhu fanoušek. Ona prostě chce někdo udržet její společnosti. Někdo s mozky. Někdo plný dobrodružství. A někdo, kdo není příliš levný. "On musí mít vysokou energii a ducha dobrodružství a radost ze života," řekla.

Schack, moderátor, zazvonil zvonek. 14 mužů a 15 žen měl čtyři minuty na promluvit s každým potenciálním společníkem před přechodem na další. Měli seznam konverzační témata. Kde jste vyrůstal? Jaký je váš oblíbený film? Jaká je nejlepší cesta jste někdy vzít?

Sturza seděl naproti nedávno odešly do důchodu 71-rok-starý muž, jehož jméno značky identifikovat jej jako Dan. "Hledám speciálně pro lidi, kteří, jako já, jsou klasické hudby podivíni," řekl Dan, který nechtěl říct reportéra jeho poslední jméno.

"Mám rád klasickou hudbu, ale nejsem zrůda. Mám rád všechny druhy hudby," Sturza odpověděl.

"Já jsem také hledal lidi, kteří neočekávají mi poskytnout všechny vstupenky nebo jídla," řekl.

"Chcete, aby podělit? To dává smysl," řekla.

Zazvonil zvonek znovu.

"Comme-ci, comme?," Řekla Dana. "Udělal to naprosto jasné, že nemá rád zaplatit účet."

U jiného stolu, Doug King, 87, seděl v přední části Wilma Morgan, 79.

Měl na sobě červenou kravatu s bílým srdcem na něj a červený svetr.

Měla na sobě červené šaty, odpovídající červené čerpadla a zlato šperku.

Řekl jí, že byl z Bronxu. Říkala, že byla v New Yorku.

Řekl jí, že byl rozpočet analytik pro federální vládu. "Jsem jack-o-všechny-obchody," řekl se smíchem.

Neměla crack úsměv.

"Myslíte si tanec?" zeptala se, tentokrát s úsměvem.

"Mám rád tanec, taky," řekl. "Kromě teď."

Ukázal na svou hůl. Podívala se zklamaně.

"Bude lépe," ujistil ji. "Je to jen infekce," řekl jeho levé nohy.

Začala hledat v okolí. Zazvonil zvonek. Každý z nich se stěhoval na další osobu.

Louisiana adam �ekim s?ras?nda seks bir ate?li silah i�eren sahip